Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 iulie 2014, 14:59 Natura şi turismul views 14039
Situaţie de urgenţă în două staţiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre
Foto: gandul.info
17 iulie 2014, 14:59 Natura şi turismul views 14039

Situaţie de urgenţă în două staţiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre

Autorităţile bulgare au decretat miercuri situaţie de urgenţă în oraşele Biala şi Primorsko, de pe litoralul Mării Negre, din cauza ploilor abundente, relatează site-ul Novinite.com.

În oraşul Biala, mai multe clădiri au fost inundate, iar rafelele puternice de vînt au rupt crengile copacilor. Pagube au fost înregistrate, de asemenea, de-a lungul plajelor, în timp ce pavajul străzilor a fost avariat, a anunţat Bulgarian Telegraph Agency.

Situaţia în zona Kara Dere, o rezervaţie naturală din apropiere de Biala, în provincia Varna, este critică. În total, opt persoane au fost evacuate din această zonă, a declarat primarul oraşului, Anastas Trendafilov.

Din cauza copacilor căzuţi, circulaţia între oraşele Varna şi Burgas a fost oprită temporar, dar drumul a fost ulterior redeschis.

Situaţia de urgenţă în oraş este în vigoare pînă la ora 20.00 (20.00 ora Romîniei), dar va fi extinsă în cazul în care condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi.

Tot miercuri a fost decretată situaţie de urgenţă şi în oraşul Primorsko, unde ploile torenţiale au dus la umflarea rîurilor Diavolska şi Ropotamo, care au inundat zona.

Drumul principal din Sozopol şi Primorsko a fost inundat, iar traficul a fost întrerupt. Tronsonul Primorsko - Iasna Poliana a fost de asemenea închis, în timp ce satele Iasna Poliana şi Veselie sunt inundate parţial, a anunţat site-ul Vesti.bg.

Peste 70 de hoteluri şi clădiri rezidenţiale, clădiri administrative şi grădiniţa au fost inundate.

Noaptea trecută, aproximativ 300 de turişti cazaţi într-un hotel din oraş au rămas fără curent electric şi apă curentă, a anunţat Darik News.

Poliţia din Burgas le-a cerut persoanelor să îşi suspende călătoriile în municipalităţile Sozopol, Primorsko şi Ţarevo.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

Bulgaria , Marea Neagra , natura , ploi , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.