Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 octombrie 2014, 10:27 Natura şi turismul views 10647
Să ne aşteptăm la ierni grele. Urgia se va abate asupra Europei
Foto: antena3.ro
30 octombrie 2014, 10:27 Natura şi turismul views 10647

Să ne aşteptăm la ierni grele. Urgia se va abate asupra Europei

Riscul unor ierni extrem de aspre a crescut considerabil în Europa. Şi asta din cauza reducerii cantităţii de gheaţă din zona arctică din ultimul deceniu.

Potrivit cercetătorilor japonezi, topirea accentuată a gheţurilor din Marile Arctică, Barents şi Kara, fenomen precipitat începînd cu 2004, a majorat de două ori posibilitatea ca aerul rece din zona arctică să ajungă în Europa şi Asia, aceste informaţii au apărut în revista Nature Geoscience.

Cercetarea vine in sprijinul afirmatiilor oamenilor de stiinta de la Natiunile Unite care au explicat faptul ca temperaturile mai ridicate inregistrate pe Terra in ultima perioada vor provoca furtuni mai severe si vor schimba caracteristicile anotimpurilor.

In consecinta, cu cat incalzirea globala va fi mai accentuata, cu atat mai puternice vor fi furtunile si mai reci perioadele de iarna.

Peste 2.000 de participanti au fost prezenti la o conferinta despre schimbarile climatice organizata de Natiunile Unite la Copenhaga, in urma careia va fi realizat un raport pe tema reducerii emisiilor de gaze, dupa 2020.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

meteo , Europa , iarna

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.