Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
24 februarie 2015, 14:20 Rîuri views 35360
Rîul Lunga din oraşul Ceadîr-Lunga este excesiv de poluat
24 februarie 2015, 14:20 Rîuri views 35360

Rîul Lunga din oraşul Ceadîr-Lunga este excesiv de poluat

Rîul Lunga care străbate oraşul Ceadîr-Lunga a fost găsit poluat cu metale grele, iar în unele sectoare s-a depistat o concentraţie de pesticide supranormă. Despre aceasta au informat recent specialiştii Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), comunică MOLDPRES.

Raportul a fost prezentat de experţii Proiectului USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din R. Moldova (LGSP), care împreună cu administraţia din Ceadîr-Lunga elaborează Strategia de dezvoltare a localităţii pentru perioada 2015-2020.

În cadrul unei şedinţe comune desfăşurate săptămîna trecută au fost examinate rezultatele unei analize economice a oraşului pe domenii - infrastructură, ecologie, eficienţă energetică ş.a., conform portalului Primăriei Ceadîr-Lunga.

Experţii LGSP au prezentat o informare cu privire la situaţia ecologică, identificînd măsurile primordiale pentru soluţionarea problemelor semnalate. În acest scop vor fi antrenate serviciile comunale, întreprinderile din oraş, societatea civilă etc.

Concomitent cu Strategia de dezvoltare a oraşului Ceadîr-Lunga, administraţia publică locală în parteneriat cu Proiectul USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din R. Moldova lucrează în prezent asupra Planului urbanistic general. Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională va achita 40% din costul acestui document. Ceadîr-Lunga este al cincilea oraş din ţară care elaborează un Plan urbanistic general la standarde moderne.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

riuri , poluare , ecologie , Moldova , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1 locuitor

Cuconeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Cuconeştii Noi, raionul Edineţ. Satul se află la o distanță de 30 km de oraşul Edineţ, 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului este reprezentată de o singură persoană. Prima menţionare documentară a satului Cuconeşti datează din anii 1606-1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.