Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 martie 2015, 15:48 Natura şi turismul views 9795
Steagul Republicii Moldova a fost arborat pe Kilimanjaro (FOTO)
Foto: moldova.org
02 martie 2015, 15:48 Natura şi turismul views 9795

Steagul Republicii Moldova a fost arborat pe Kilimanjaro (FOTO)

Ex-premierul Republicii Moldova, Ion Sturza, a urcat cel mai mare vârf din Africa – Kilimanjaro (5895 metri). Acesta, împreună cu fiul său, dar și alți câțiva tineri din Republica Moldova și România, a arborat steagul Republicii Moldova.

„Drumul de la intrarea în parcul național Kilimanjaro până pe vârful Uhuru este de aproximativ 40 de km și a durat patru zile, împreună cu o zi de aclimatizare la 3800 m. Ultimul segment, de 4700-5895 m, a fost escaladat pe timp de noapte, în aproximativ cinci ore, așa că răsăritul soarelui l-am întâmpinat pe vârf! Excepțional de frumos! Traseu de dificultate tehnică medie, ca altitudine – dificultate mare, cu impact fizic și psihic major. O aventură adevărată. Temperaturi de la +35 C până la – 20 C , toate zonele climaterice, de la tropicală la arctică. Soare arzător, ploaie torențială, ninsoare, vânt puternic...", povestește acesta.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

Africa , Moldova , drapel , Ion Sturza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.