Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 aprilie 2023, 17:00 Natura şi turismul views 27668
04 aprilie 2023, 17:00 Natura şi turismul views 27668

Satul Cremenciug - о atracţie turistică (Foto)

Satul Cremenciug a fost fondat în anul 1611. Este situat la aproximativ 40 de km de orașul Soroca într-un loc foarte pitoresc.

De-a lungul satului se întinde şirul de recifi, pe care localnicii îl numesc Muntele Ursului. Satul are o biserică Sfîntul Ioan Teologul, construită în 1888 în locul uneia vechi din lemn care a ars.

În partea îndepărtată a satului, unde se sfîrşeşte şirul de recifi, se află un podiş plat creat, parcă, pentru a putea admira împrejurimile. În partea dreapta a crestei de recifi se întinde o pădure plantată de către elevii şcolii locale în anii 60-70 ai secolului al XX-lea (după mărturiile sătenilor), îndrumaţi de profesorul de istorie.

Nistrul în acest loc curge lin, domol printre malurile pline cu verdeaţă, Ambele maluri sînt aici pante line, ceea ce cauzează periodic inundaţii în partea de jos a satului.

Cremenciug, raionul Soroca - album foto

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , localitati , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
524 locuitori

Niorcani este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 524 de oameni. Satul Niorcani a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.