Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 ianuarie 2017, 16:27 Resurse acvatice views 7734
Doar un pas pînă la o catastrofă ecologică pe Nistru
17 ianuarie 2017, 16:27 Resurse acvatice views 7734

Doar un pas pînă la o catastrofă ecologică pe Nistru

Joi, 19 ianuarie, ora 11.00, la centrul multimedia Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Construcția noilor centrale hidroelectrice pe Nistru în Ucraina va provoca o catastrofă ecologică în Moldova".

Premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, a avut săptămâna trecută o conversație telefonică cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip. Cei doi șefi de guverne au abordat probleme actuale care vizează colaborarea dintre țările noastre, în special în domeniul energetic.

Va construi oare Ucraina cele șase centrale hidroelectrice pe râul Nistru? Cum va influența acest lucru asupra Moldovei? Răspunsuri la aceste întrebări vor oferi savanții:

Elena ZUBKOVA, doctor habilitat în biologie, profesor, Institutul de Zoologie al AȘ a Moldovei;

Ilia TROMBIȚCHI, doctor în biologie, președintele Asociației Internaționale a Păstrătorilor Râului Nistru „Eco-Tiras". Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Nistru , catastrofe , resurse acvatice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1813
Populația:
13756 locuitori

Taraclia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Taraclia. Amplasat în sudul stepei Bugeacului, pe partea stîngă a rîului Lunguţa, oraşul Taraclia este situat la o distanţă de 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului Taraclia constituie 13756 locuitori. Localitatea Taraclia a fost înfiinţată în anul 1813 de colonişti moldoveni, bulgari şi găgăuzi care s-au strămutat din teritoriile de dincolo de Prut şi Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.