Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 iunie 2018, 11:07 Natura şi turismul views 10570
Recomandări pentru moldovenii care planifică să plece în vacanţă
06 iunie 2018, 11:07 Natura şi turismul views 10570

Recomandări pentru moldovenii care planifică să plece în vacanţă

Departamentul Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne a prezentat un set de recomandări pentru moldovenii care planifică să plece în vacanţă însoţiţi de copii.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în perioada estivală, tradiţional numărul cetăţenilor moldoveni care preferă să-şi petreacă vacanţa în străinătate creşte considerabil. În cele trei luni de vară ale anului trecut au fost înregistrate circa 4 mln de treceri ale moldovenilor.

Pentru a evita situaţiile incomode în punctele de trecere ale frontierei de stat, poliţiştii de frontieră recomandă moldovenilor să verifice din timp valabilitatea documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

În cazul planificării unei călătorii cu copiii minori, să se asigure că este perfectat pașaportul pentru aceștia. Din 2011, fotografia și datele copilului nu se mai plasează în pașaportul părinților, fapt ce obligă ca din primele zile ale nașterii să se perfecteze documentul de călătorie. Precizăm că în conformitate cu Legea nr. 269 din 09.11.1994, copiii pînă la 18 ani pot călători însoţiţi de un reprezentant legal, fără acordul celuilalt reprezentant legal.

Dacă beneficiaţi de cetăţenie dublă, prezentaţi paşaportul respectiv însoţit de un act de identitate eliberat de autorităţile Republicii Moldova. Documentul moldovenesc va servi ca dovada cetăţeniei Moldovei şi va scuti de verificările suplimentare, referitoare la respectarea termenului de şedere și va permite micşorarea timpului de aşteptare pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat.

În cazul în care aveţi planificată o călătorie cu mijlocul de transport personal, trebuie să vă asiguraţi că pe lângă actele de călătorie trebuie să dețineţi şi permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, precum şi asigurarea auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie. Din iulie 2017, Poliția de Frontieră nu verifică împuternicirea notarială pentru mijlocul de transport. Certificatul de înmatriculare provizoriu permite folosirea mijlocului de transport doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Dacă au întrebări suplimentare, participanții la traficul transfrontalier pot contactata ofițerii de la Linia Verde 022 259 717, care este disponibilă 24/24.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2431 locuitori

Ţibirica este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Ţibirica este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2431 de oameni. Satul Țibirica a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.