Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 iunie 2018, 16:53 Resurse acvatice views 11609
Specialiştii îndeamnă oamenii să evite scăldatul în Nistru
12 iunie 2018, 16:53 Resurse acvatice views 11609

Specialiştii îndeamnă oamenii să evite scăldatul în Nistru

În apele rîului Nistru a fost depistat vibrionul holeric non-01. În aceste condiţii, oamenii sînt îndemnaţi să evite scăldatul pentru a evita infecțiile gastro-intestinale acute, pe care le poate provoca această bacterie.

Larisa Apostolova, șef de secție în cadrul CSP Chișinău, a declarat pentru IPN că bacteria în cauză nu provoacă holera, însă poate genera dereglări gastro-intestinale acute. Acest lucru se poate întîmpla dacă apa contaminată ajunge în cavitatea bucală sau nazală. De aceea, scăldatul este interzis, mai ales pentru copii, care cu ușurință pot înghiți apă în timpul scăldatului. Printre simptomele infecției se numără: greață, vomă, diaree.

Cei care nu vor ține cont de avertizările specialiștilor și vor merge la scăldat, imediat după trebuie să facă duș, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, a mai spus Larisa Apostolova.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

Nistru , infecție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.