Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 iulie 2018, 18:30 Lacuri views 17040
Ecologii bat alarma! Lacul Ghidighici, în pragul unei catastrofe (Foto, Video)
19 iulie 2018, 18:30 Lacuri views 17040

Ecologii bat alarma! Lacul Ghidighici, în pragul unei catastrofe (Foto, Video)

Ecologii bat alarma, încercînd să atragă atenția autorităților asupra situației deplorabile, în care se află lacul de acumulare Ghidighici, în care sînt vărsate zilnic deșeurile menajere ale întreprinderilor din zonă.

Potrivit lui Oleg Sclifos, președintele Fundația pentru Dezvoltare Ecologică "Ecodava", la organizație a parvenit avertizarea precum că în ultimele zile, lacul de acumulare Ghidighici este extrem de poluat.

"Ne-am deplasat la fața locului și am constatat că apa din lac are o culoare verde şi un miros specific. Am încercat să aflăm, care sînt cauzele poluării și în urma mai multor expediții ecologice de-a lungul rîului Bîc am constatat că una din principalele cauze a poluării o reprezintă deversările de deșeuri de la Stația de Pompare Strășeni", a declarat Oleg Sclifos pentru Noi.md.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ecologie , lacuri , Ghidighici

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.