Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 iulie 2018, 16:00 Natura şi turismul views 11759
Meteorologii au prognozat temperaturi caniculare în toată ţara
27 iulie 2018, 16:00 Natura şi turismul views 11759

Meteorologii au prognozat temperaturi caniculare în toată ţara

Vremea ploioasă şi temperaturile ridicate se vor menţine şi în următoarea perioadă. În special în zona de nord, unde precipitaţii cu descărcări electrice sunt posibile şi pe parcursul săptămânii viitoare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în weekend sunt posibile ploi pe tot teritoriul ţării, însă de luni precipitaţii vor cădea preponderant în regiunea de nord. Săptămâna următoare va fi caracterizată şi de temperaturi înalte. Astfel, la nord se aşteaptă până la 33 de grade Celsius, ziua, şi 21 de grade, noaptea. Ca de obicei, la sud sunt cu câteva grade mai mult, astfel încât mercurul termometrelor va depăşi 35 de grade, ziua, şi 23 de grade Celsius, noaptea.

Până în seara zilei de astăzi, pe tot teritoriul ţării rămâne valabil Cod Galben de instabilitate atmosferică. Totodată, în intervalul 29 iulie – 1 august, se anunţă Cod Galben de vreme caniculară cu temperaturi de 33°C și mai mult.

De asemenea, rămâne în vigoare avertizarea hidrologică emisă de SHS pentru regiunea de nord a ţării, valabilă până pe data de 29 iulie. Aceasta este în legătură cu precipitațiile puternice căzute, care au format viitură pluvială în cursul superior al râului Prut (Ucraina). Astfel, în perioada 25-29 iulie, pe sectorul satului Criva – oraşul Costeşti se prognozează creşterea nivelului apei cu circa trei metri. Totodată, pe alocuri este posibilă ieşirea apei în lunca râului Prut, în zona raioanelor Briceni şi Edineţ.

În caz de Cod Galben condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

canicula , ploi , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.