Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 august 2018, 14:45 Resurse acvatice views 9134
Gunoişte neautorizată, direct pe malul rîului Bîc (Foto)
07 august 2018, 14:45 Resurse acvatice views 9134

Gunoişte neautorizată, direct pe malul rîului Bîc (Foto)

La periferia oraşului Chişinău, direct pe malul rîului Bîc, pe teritoriul administrativ al comunei Truşeni, pe un teren proprietate privată s-a format o gunoişte neautorizată cu o suprafaţă ce se extinde pe cîteva hectare de pămînt.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a organizat astăzi o ieşire la faţa locului, pentru a sensibiliza opinia publică asupra pericolului pe care îl prezintă această gunoişte.

Primarul interimar a mers în teritoriu însoţit de reprezentanţi ai serviciilor de resort şi ai poliţiei municipale. „Am fost aici cu cîteva săptămîni în urmă. Am rămas stupefiat de situaţia pe care am găsit-o, avînd în vedere dimensiunea gunoiştii create şi posibilele consecinţe asupra mediului. Este o adevărată catastrofă ecologică, chiar la periferia oraşului Chişinău, în imediata apropiere a rîului Bîc şi a unui cartier locativ particular", a remarcat Ruslan Codreanu. „Proprietarul terenului pe care se depozitează deşeurile este cunoscut, odată ce terenul a fost transmis în proprietate privată. Constat că în ultimele zile persoanele care gestionează poligonul improvizat au încercat să astupe cu pămînt deşeurile, însă nu au făcut altceva decît să apropie şi mai mult gunoiul de apele rîului Bîc. După mirosul insuportabil şi din ce spun oamenii, aici au fost transportare şi reziduuri de la o fabrică de băuturi alcoolice. Dar vreau să se verifice", a afirmat edilul-şef al capitalei. Potrivit primarului general interimar, oamenii transportă pe teritoriul poligonului deşeuri de construcţie, chiar dacă gunoiştea municipală autorizată se află în apropiere.

Primarul de Chişinău a dispus blocarea accesului pe teritoriul poligonului improvizat şi a solicitat suportul Direcţiei de Poliţie în acest sens. Ruslan Codreanu a cerut, de asemenea, identificarea persoanelor care transportă deşeuri în locurile neautorizate şi sancţionarea lor.

În context, primarul general interimar a menţionat că autorităţile publice locale ale municipiului Chişinău vor sesiza în mod de urgenţă Agenţia Ecologică Chişinău şi Procuratura municipiului Chişinău asupra situaţiei date.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

deşeuri , Bîc , riuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.