Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 octombrie 2018, 09:30 Natura şi turismul views 6608
Europa va fi lovită de un val neobişnuit de căldură
11 octombrie 2018, 09:30 Natura şi turismul views 6608

Europa va fi lovită de un val neobişnuit de căldură

Modelele meteorologice analizate de specialiştii Severe-Weather Europe arată că, în această săptămînă, spre sfîrşit, bătrînul continent, dar şi Oceanul Arctic, vor fi lovite de un val neobişnuit de căldură.

Moldova va fi şi ea afectată, temperaturile urmînd să urce la peste 22 de grade Celsius, mai ales în sudul ţării.

Vremea se va încălzi în toată Europa, iar temperaturile vor urca pînă la 25-26 de grade Celisus în centrul continentului, începînd de vineri, şi vor depăşi 30 de grade Celsius, în unele zone din Franţa şi Spania.

Ciclonul Callum, format deasupra Atlanticului, va împinge fluxul meridional de aer cald spre nordul Europei. Un model meteorologic publicat de Severe-Weather arată cum, spre sfîrşitul săptămînii, se vor înregistra temperaturi anormal de ridicate in Europa de Nord, scrie observator.tv.

Valorile vor fi cu pînă la 20 grade Celsius mai mari decît media pentru această perioadă.

În plus, efectul puternic al lui Foehn va duce la o încălzire suplimentară a aerului de-a lungul fiordurilor de pe coasta de vest a Norvegiei.

De asemenea, sînt aşteptate temperaturi de 19-22 grade Celsius în sudul Suediei, în a doua jumătate a săptămînii. Între timp, efectul Foehn va împinge temperaturile peste fiordurile din vestul Norvegiei la 14-18 grade Celsius, mai ales în weekend.

Sursa: observator.tv

Cuvinte cheie:

vremea , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
991 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bezeni, Izvoare și Scăieni. Satul Izvoare este aşezat pe rîul Căinari și este situat la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 991 de oameni. Prima mențiune a satului datează din 20 august 1588 cu denumirea de Lozeni (Lozăle).

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.