Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 noiembrie 2018, 15:12 Natura şi turismul views 13266
Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
30 noiembrie 2018, 15:12 Natura şi turismul views 13266

Moldovenii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul

Cetățenii Republicii Moldova și ai Republicii Turcia vor putea călători reciproc în baza buletinului de identitate. Parlamentul a ratificat Protocolul semnat la Chișinău la 17 octombrie curent, dintre guvernele celor două țări privind abolirea reciprocă a vizelor.

Documentul semnat de cele două ţări prevede că cetăţenii R. Moldova şi ai Turciei vor avea dreptul de a intra pe teritoriul statelor pentru acelaşi termen de şedere ca şi în cazul călătoriilor în baza paşapoartelor. Cei care vor dori să călătorească pentru o perioadă mai mare de 90 de zile, studenţii sau cei care intenţionează să se încadreze în cîmpul muncii vor fi obligaţi să obţină o viză.

Începînd cu anul 2014, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, cetățenii ambelor țări sînt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămîne temporar pe teritoriul celor două state pentru un termen de pînă la 90 de zile.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Turcia , buletinul de identitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1917
Populația:
216 locuitori

Chirileni este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află într-o regiune de şes şi mici coline între rîurile Soloneţ şi Ciulucul Mare, la o distanță de 17 km de oraşul Sîngerei și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1917.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.