Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 mai 2019, 15:35 Resurse acvatice views 18478
Nivelul apei în rîuri, în creştere
07 mai 2019, 15:35 Resurse acvatice views 18478

Nivelul apei în rîuri, în creştere

Serviicul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare hidrologică. În peripada 6-8 mai, din cauza ploilor puternice, nivelul apei în mai multe rîuri mici ar putea creşte nivelul apei.

Din această cauză, apa ar putea ieşi din matcă şi să provoace inundaţii locale.

Tocmai de aceea, Centrul Hidrologic prognozează creşterea locală a nivelului apei cu 0,3-0,5 m, precum şi formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de subinundații locale;

Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacurile de acumulare, sînt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

apa , riuri , inundatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.