Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 mai 2019, 16:25 Natura şi turismul views 16912
Ce aleg cel mai des moldovenii să viziteze
08 mai 2019, 16:25 Natura şi turismul views 16912

Ce aleg cel mai des moldovenii să viziteze

Moldovenii vizitează tot mai multe monumente şi vinării. Datele Agenţiei Turismului arată că anul trecut, turismul intern a crescut cu şase la sută faţă de 2017.

Oamenii au început să viziteze mai des monumentele arhitecturale, muzeele şi rezervaţiile naturale din ţară. Una din cele mai vizitate atracţii turistice în ultima perioadă este Conacul Manuc Bei din oraşul Hînceşti. Monumentul, construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea, a ajuns în paragină la începutul anilor 90, iar în 2015 a fost restaurat. Timp de trei ani, acesta a fost vizitat de o sută de mii de oameni.

Anul trecut, prin intermediul agenţiilor de turism, aproximativ 40 de mii de moldoveni şi-au organizat călătorii prin ţară. Numărul real al celor care redescoperă Moldova este mult mai mare, spun specialiştii, pentru că mulţi aleg să exploreze locurile turistice pe cont propriu.

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turism , atracții turistice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
539 locuitori

Buzduganii de Jos este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 539 de oameni. Satul Buzduganii de Jos a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.