Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 mai 2019, 16:20 Resurse acvatice views 16062
Nivelul rîului Nistru și Bîc a crescut, iar apa mai murdară ca oricînd (Foto)
28 mai 2019, 16:20 Resurse acvatice views 16062

Nivelul rîului Nistru și Bîc a crescut, iar apa mai murdară ca oricînd (Foto)

Nivelul apei din rîurile Nistru și Bîc a crescut în ultimele zile, drept urmare a ploilor abundente care s-au abătut asupra țării noastre.

Într-un mesaj trimis la adresa redacției, un cititor spune că îngrijorător este nu doar faptul că nivelul apeieste ridicat, dar și că apa din rîuri este foarte murdară.

Locuitorii din apropierea rîurilor își fac griji și se întreabă dacă nu care cumva ne aflăm în fața unui dezastru ecologic.

Imaginile au fost surprinse în regiunea localității Gura Bîcului.

Potrivit președintelui fundației ecologice "Ecodava", Igor Sîrbu, cu această problemă se confruntă rîurile Nistru și Bîc după fiecare ploaie torențială.

"În timpul precipitațiilor abundente, apa spală toate impuritățile de pe drumuri și dealuri, care ulterior ajung în rîuri. Drept rezultat, apa este poluată. O soluție ar fi ca aceste ape reziduale care apar mai ales în timpul ploilor să ajungă în stațiile de iepurare a apelor din raioanele țării, care însă în mare parte nu fac față fluxului mare de apă sau chiar, mai mult decît atît, sînt nefuncționale", a declarat Igor Sîrbu.

Totodată, acesta a specificat că la poluarea apelor din rîuri adesea contribuie chiar și locuitorii din preajma rîurilor care își aruncă deșeurile în ape, ceea ce agravează și mai mult situația ecologică din zonă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

apa , riuri , Nistru , Bîc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.