Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 iunie 2019, 10:50 Resurse acvatice views 12097
Ecodava și Urmașii lui Ștefan își doresc ca rîul Bîc să devină mai curat (Video)
03 iunie 2019, 10:50 Resurse acvatice views 12097

Ecodava și Urmașii lui Ștefan își doresc ca rîul Bîc să devină mai curat (Video)

Împreună cu reprezentanții mai multor ONG-uri, voluntarii de la Fundația ecologică "Ecodava" și de la Mișcarea de tineret "Urmașii lui Ștefan", au organizat o acțiune ecologică prin care au curățat albia rîului Bîc din orașul Chișinău, informează Noi.md.

Potrivit lui Igor Sîrbu, președintele organizației pentru Dezvoltare Ecologică "Ecodava", astfel de expediții sînt foarte importante, iar asta pentru că rîul care curge prin centrul capitalei trebuie să se transforme dintr-un loc unde sînt aruncate gunoaiele, într-o zonă turistică și de agrement.

"Ne-am implicat de nenumărate ori în salubrizarea albiei rîului Bîc. Este bine cunoscut faptul că de aici se trage istoria orașului nostru, iar acum este de datoria noastră ca noi să îl păstră, să îl curățăm și să îl protejăm", a spus Igor Sîrbu.

La rîndul său, Dumitru Roibu, președintele Mișcării de tineret "Urmașii lui Ștefan", spune că este foarte important ca oamenii să conștientizeze că apa este viață, iar rîul Bîc trebuie să fie păstrat și protejat.

"Rîul Bîc este un rîu poluat, el este un rîu care trece prin municipiul Chișinău dar în care nu există nici o vietate, aici nu găsim nici un pește. Am venit să atragem atenția opiniei publice și a autorităților locale asupra faptului că sînt foarte multe companii, sînt foarte mulți agenți economici care aruncă deșeurile în acest rîu", a puncat Roibu.

Totodată acesta a menționat că de starea rea în care se află în prezent rîul, se fac vinoveți și oamenii care aruncă la întîmplare gunoiul chiar pe malul rîului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecodava , Urmașii lui Ștefan , Bîc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.