Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 iunie 2019, 15:25 Resurse acvatice views 4479
Preşedintele Ecodava, despre „bomba” ecologică de pe rîul Bîc (Video)
18 iunie 2019, 15:25 Resurse acvatice views 4479

Preşedintele Ecodava, despre „bomba” ecologică de pe rîul Bîc (Video)

După ce, zilele trecute, au putut fi văzute imagini cu apele reziduale ce „înecau" rîul Bîc, preşedintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava", Igor Sîrbu, a mers prin satele raionului Anenii Noi, pentru a escoperi originea acestei probleme.

Potrivit lui, murdăria, care se varsă necontenit în rîul Bîc, vine din rezervoarele unei foste fabrici de producere a asfaltului din satul Chetrosu, raionul Anenii Noi, care sînt avariate şi pline cu masă bituminoasă. Pe lîngă toate, rezervoarele cu pricina sînt descoperite în permanenţă, constituind o adevărată capcană pentru cei care aleg să se plimbe prin preajmă.

„Aici, lîngă rîul Bîc, putem observa o sumedenie de rezervoare care sînt cu masă bituminoasă. Aceste rezervoare şi pînă acum sînt descoperite. Sînt periculoase - oricine poate cădea în ele, toate masele toxice se scurg în preajma rîului. Cea mai apropiată cisternă se află în apropiere de 5-6 metri faţă de rîu. Am găsit şi ţeava de scurgere, care se varsă în acest rîu. După discuţiile cu localnici de aici, am înţeles că această bază se vinde, am găsit proprietarul şi am înţeles că această fabrică are apă, electricitate, gaz, dar nu are canalizare. Potrivit lor, pe timpul sovietic, nici nu aveau canalizare şi că toate apele reziduale se scurgeau în rîul Bîc", a declarat Igor Sîrbu.

Preşedintele Ecodava se întreabă acum de ce autorităţile nu au aflat pînă astăzi despre această zonă şi cît timp această fabrică va exista şi „îşi va permite" să polueze apa rîului Bîc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecodava , riuri , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
385 locuitori

Molochișul Mic este un sat din cadrul comunei Vadul Turcului din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mic alcătuia 385 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mic a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.