Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 iunie 2019, 10:00 Resurse acvatice views 5279
Pînă la 1 iulie va creşte nivelul apei în Nistru
29 iunie 2019, 10:00 Resurse acvatice views 5279

Pînă la 1 iulie va creşte nivelul apei în Nistru

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunţat pînă luni, 1 iulie, creşterea nivelului apei în rîul Nistru pe sectoarele Dubăsari-Talmaza şi Naslavcea-Camenca, transmite Noi.md

Conform hidrologilor, în legătură cu decizia administraţiei Centralei hidroelectrice Dubăsari de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r. Nistru) pînă la 400 metri cubi pe secundă, în intervalul 27 iunie – 1 iulie, se aşteaptă creşterea nivelului apei pe sectorul oraşul Dubăsari – satul Talmaza cu 0.7 – 1.2 m.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în legătură cu decizia Agenţiei Resurselor de Apă din Ucraina de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (r. Nistru) pînă la 650 metri cubi pe secundă, pe sectorul satul Naslavcea – oraşul Camenca este prognozată creşterea în continuare a nivelului apei. Potrivit sursei citate, creşterea totală, faţă de nivelul din 25 iunie va constitui 1.5 – 2.0 metri.

Apa se va scurge în limitele albiei minore.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nistru , resurse acvatice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
106 locuitori

Şumna este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulhac și Şumna. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Rîșcani și la 173 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Șumna a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.