Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 iulie 2019, 12:00 Natura şi turismul views 3158
Circa 100 de tineri au participat la o tabără de vară cu tentă ecologică (VIDEO)
03 iulie 2019, 12:00 Natura şi turismul views 3158

Circa 100 de tineri au participat la o tabără de vară cu tentă ecologică (VIDEO)

La Ivancea, raionul Orhei, a fost organizată o tabără de vară cu tentă ecologică, informează Noi.md. 

Fundația ecologică ”Ecodava”, pentru a două oară în acest an a încercat să atragă atenția tinerei generații asupra problemei mediului înconjurător.

”Ne-am adunat astăzi la o școală a tînărului ecologist, care a adunat peste 100 de tineri cărora li s-a dat lecții despre importanța mediului înconjurător și despre cum trebuie protejată natura”, a spus Igor Sîrbu, președintele fundației ”Ecodava”. 

Acesta a menționat că astfel de lecții sînt foarte importante pentru construcția unei societăți căreia îi pasă de natură și de mediul înconjurător. 

La rîndul său, Oleg Sclifos, vicepreședintele Federației de Luptă Națională ”Voievod”, a menționat că în cadrul taberei, tinerii fac cunoștință cu factorii care poluează mediul înconjurător și află cum pot proteja natura. Mai mult decît atît, acesta a menționat că este îmbucurător faptul că, după aceste lectii, tot mai mulți tineri intră în rîndul voluntarilor ”Ecodava” și participă, ulterior, la expedițiile organizate de organizație. 

”Ecodava a realizat un proiect important de studiu a rîului Bîc, iar în viitor vor fi organizate încă 5 expediții, insclusiv în suburbia orașului Chișinău pînă în localitatea Gura Bîcului. Cu ajutorul acestor lecții pregătim viitorii voluntarii. Majoritatea tinerilor vor fi implicați, iar educarea tinerei generații într-un spirit ecologic este foarte importantă”, a conchis Sclifos. 

Participanții au mers și la uzina de asflat din satul Chetrosu, raionul Anenii Noi, care reprezintă o adevărată bombă ecologică. La această fabrică murdăria se varsă necontenit în rîul Bîc. 

Cel mai grav este că din apa rîului Bîc sînt irigate mai multe sere cu zarzavaturi și legume care ulterior ajung în piețele din capitală. 

Igor Sîrbu a cerut ca funcționarii publici responsabili să se autosesizeze și să oprească dezastrul ecologic de la Cherosu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tabără , ecologie , Orhei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
342 locuitori

Vladimirovca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Satul are o suprafaţă de circa 0.88 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Vladimirovca datează din anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.