Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 iulie 2019, 14:20 Natura şi turismul views 4523
Zelenski: Moldovenii vor putea merge în Ucraina doar cu buletinul
12 iulie 2019, 14:20 Natura şi turismul views 4523

Zelenski: Moldovenii vor putea merge în Ucraina doar cu buletinul

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a spus că cetățenii moldoveni și cei ucraineni ar putea călători între statele noastre doar cu buletinul de identitate.

Declarația a fost făcută la întîlnirea cu premierul Maia Sandu, la Kiev.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre perspectivele creșterii economice și susținerea școlilor cu predare în limba ucraineană în R. Moldova.

Zelenski a vorbit despre creșterea volumului de schimburi economice între R. Moldova și Ucraina. „În 2018, schimbul marfar dintre țările noastre a crescut cu 11% și a constituit aproape un miliard de dolari. Cred că în viitorul apropiat vom atinge același nivel, însă fără cuvîntul „aproape"", a subliniat Zelenski.

Sursa: agora.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1450 locuitori

Sociteni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Sociteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1450 de oameni. Satul Sociteni a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.