Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 iulie 2019, 16:00 Resurse acvatice views 4628
„Ecodava” cere Ministerului Mediului măsuri urgente pentru a opri poluarea rîului Bîc (Doc)
17 iulie 2019, 16:00 Resurse acvatice views 4628

„Ecodava” cere Ministerului Mediului măsuri urgente pentru a opri poluarea rîului Bîc (Doc)

Rîul Bîc și lacul de acumulare Ghidighici riscă să se transforme într-o catastrofă ecologică, dacă în viitorul apropiat nu vor fi adoptate măsuri drastice.

Cu acest mesaj s-au adresat Ministerului Mediului ecologiștii de la Fundația pentru Dezvoltarea Ecologică „Ecodava". În urma multiplelor expediții pe rîul Bîc, ecologiștii au depistat circa 20 de mii de factori de poluare a rîului, astfel încît acesta riscă să se transforme într-un focar de paraziți și microbi.

Într-un demers expediat Ministerului, ONG-ul a cerut inspectarea urgentă a conformității standardelor stației de epurare din Strășeni, din Chișinău și Anenii Noi, care constituie principalele surse de poluare.

Totodată, Fundația a cerut identificarea și atragerea la răspundere a agenților economici din preajma rîului Bîc care sînt conectați la rețeaua „Apă Canal", dar nu și la rețeaua de canalizare, iar în consecință își revarsă deșeurile direct în fluviu.

Noul ministru al Mediului, Georgeta Mincu, a mai fost îndemnată să urgenteze punerea în aplicare a proiectelor curente cu privire la ameliorarea situației ecologice a rîului Bîc și a lacului de acumulare Ghidighici.

„Doamnă ministru, împreună avem datoria de ne implica cu adevărat în rezolvarea problemelor țării, iar dvs. sînteți factorul determinant în acest proces", se arată în demersul semnat de Ecodava.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Bîc , Ecodava

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
5111 locuitori

Ciuciuleni este un sat și comună din raionul Hînceşti. Ciuciuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5111 oameni. Satul Ciuciuleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.