Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 august 2019, 16:00 Natura şi turismul views 2261
Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit pînă la 28 august
20 august 2019, 16:00 Natura şi turismul views 2261

Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit pînă la 28 august

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit pînă la 28 august Codul Galben de secetă hidrologică, transmite MOLDPRES.

Hidrologii atestă secetă în râurile și lacurile din Republica Moldova din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor înalte. „Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă", se arată într-un comunicat al instituției.

De asemenea, până la 26 august, pe întreg teritoriul ţării este valabil Codul Galben de caniculă. Potrivit meteorologilor, în perioada de referinţă, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 35 grade Celsius.

În contextul arşiţei şi secetei stabilite în ţară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a reiterat atenţionarea asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetăţenilor să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor şi a miriştilor, iar în caz de incendieri, fie şi neînsemnate, să apeleze la 112.

Totodată, în cazul în care în păduri sau teritorii adiacente vor fi observate situaţii ieşite din comun, specialiştii Agenţiei "Moldsilva" roagă să fie contactați la linia fierbinte 022 211 311.

Сod Galben de secetă hidrologică se emite în cazul când debitul apei în bazine acvatice atinge cote de 50% şi mai joase din norma multianuală.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

seceta , meteo , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
155 locuitori

Lipovăţ este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Lipovăț a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.