Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 iulie 2020, 11:15 Resurse acvatice views 4894
Problema gardurilor de pe Răut: Pescarii, atenționați că se pun amenzi usturătoare
10 iulie 2020, 11:15 Resurse acvatice views 4894

Problema gardurilor de pe Răut: Pescarii, atenționați că se pun amenzi usturătoare

Administrația publică locală este la curent cu problema gardurilor instalate ilegal pe rîul Răut de către pescari, cu toate acestea anumite acțiuni încă nu au fost întreprinse.

Contactată de Noi.md primărița comunei Trebujeni, Cristina Gandrabun, ne-a declarat că cea mai mare problemă a rîului Răut este totuși aruncarea deșeurilor, și nu gardurile pescarilor.

Mai mult decît atît, primarul spune că fiecare pescar își curăța gardul odată la cîteva săptămîni și contribuie astfel la curățarea rîului. Potrivit ei, în prezent au rămas doar 10 la sută din gardurile care au erau instalate odată.

„Nu-i susțin, dar nici nu-i critic pe pescari. Sînt obiceiuri moștenite din moși, strămoși. Știu că fiecare pescar își curăță gardul. Cu 3 saptămîni în urmă a fost sesizată Inspecția Ecologică, au venit, au constatat cîte garduri sînt. Am transmis în sat informația să se pun amenzi usturătoare. Dar eu consider că nu asta este cea mai mare problemă, ci problema deșeurilor”, a relatat Cristina Gandrabun.

Primărița comunei mai spune că încearcă în prezent să găsească soluții la problema gunoiștelor neautorizate de pe malul rîului Răut. Problema gestionării deșeurilor este una stringentă, spune ea, și din considerentul că zona este vizitată de un număr mare de turiști.

„Cu ce mă lupt eu este să nu arunce lumea gunoiul în rîu. Serviciile întreprinderii din Trebujeni care gestionează apeductul au îngrădit un lot de pămînt la ieșirea din sat și ne străduim să evacuăm gunoiul anume acolo”, a adăugat Cristina Gandrabun.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Raut , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1355 locuitori

Badicul Moldovenesc este un sat şi comună din raionul Cahul. Badicul Moldovenesc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1355 de oameni. Satul Badicul Moldovenesc a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.