Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 septembrie 2020, 14:45 Resurse acvatice views 3876
Starea rîurilor mici din țară, din nou, în atenția Ministerului Agriculturii
10 septembrie 2020, 14:45 Resurse acvatice views 3876

Starea rîurilor mici din țară, din nou, în atenția Ministerului Agriculturii

Poluarea excesivă a rîurilor cauzată de deversarea apelor uzate neepurate, lipsa stațiilor de epurare, nerespectarea zonelor de protecție a rîurilor, bararea ilegală a cursului rîurilor și modificarea albiei naturale a acestora.

Sînt doar cîteva dintre problemele rîurilor mici din țara noastră, raportate în cadrul unei ședințe la Ministerul Agriculturii. La reuniune au mai fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Agenția de Mediu, Agenția Apele Moldovei, transmite agora.md.

Funcționarii de la Ministerul Agriculturii au prezentat o serie de activități desfășurate în scopul îmbunătățirii situației în domeniu. Printre acestea implementarea a șase proiecte pilot pentru reabilitarea bazinelor rîurilor mici, realizarea cu suportul UNDP a proiectului de reabilitare a rîului Camenca, alocarea surselor financiare pentru construcția stațiilor de epurare din Fondul Ecologic Național și Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, asigurarea inventarierii apelor.

Totodată, părțile au discutat despre Acordul de Grant alocat de Romînia, în valoare totală de aproximativ 9,8 milioane de euro, pentru reabilitarea rîului Bîc, despre necesitatea modificării Legii apelor și promovarea propunerilor de înăsprire a penalităților pentru încălcarea regimului de protecție a apelor.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Ministerul Agriculturii , riuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.