Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 martie 2021, 17:05 Flora şi fauna Moldovei views 3883
Voluntarii, invitați să participe la o acțiune de plantare a copacilor la Vărzărești, Nisporeni ©
25 martie 2021, 17:05 Flora şi fauna Moldovei views 3883

Voluntarii, invitați să participe la o acțiune de plantare a copacilor la Vărzărești, Nisporeni ©

O acțiune amplă de plantare a arborilor va avea loc în acest weekend, 27 - 28 martie, în comuna Vărzărești, raionul Nisporeni.

Voluntarii sînt așteptați sîmbătă, cu începere de la ora 10:00 lîngă Cimitirul Eroilor, c. Vărzărești, r. Nisporeni. Evenimentul este la cea de-a treia ediție și este organizat de echipa ARBORETUM.LIVE.

"Scopul acestei plantări nu este doar pădurea în sine, pentru a proteja terenul de eroziuni și a purifica aerul, dar un factor important de care s-a ținut cont, este trezirea izvoarelor subterane din localitate pentru reanimarea bazinului Rîului Lăpușnița, care se află într-o profundă degradare în ultimii ani", spune organizatorii.

Aceasta este cea de-a treia ediție de plantare a copacilor, avînd susținerea financiară a Programului de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD Moldova.

 

Cuvinte cheie:

Nisporeni , copac , voluntari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1673
Populația:
10465 locuitori

Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.