Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 martie 2021, 10:00 Natura şi turismul views 2721
Carantină sau test negativ la COVID-19: Alertele de călătorie, actualizate
28 martie 2021, 10:00 Natura şi turismul views 2721

Carantină sau test negativ la COVID-19: Alertele de călătorie, actualizate

Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie. Astfel, în continuare, unele state includ Republica Moldova pe lista țărilor cu risc epidemiologic sporit, fiind obligatorie carantina sau un test negativ la COVID-19.

Este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În continuare, Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificînd că cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare la intrarea în România.

Potrivit actualizării, din 22 martie curent, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19, prin metoda PCR, efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză.

Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani. În absența unui test sau a unei polițe de asigurare, trecerea frontierei de stat pentru intrare sau tranzit va fi refuzată. Persoană care dispune de un certificat de anticorpi împotriva COVID-19 sau de un certificat de vaccinare nu este scutită de necesitatea de a avea rezultatele testării COVID-19 prin PCR înainte de trecerea frontierei de stat.

Începînd cu 31 ianuarie 2021, Franța a închis frontierele pentru călătoriile din/în afara spațiului european, cu excepția următoarelor categorii de persoane și motive de urgență.

Amintim că începînd cu 26 martie ora 04:00 carantina hotelieră obligatorie (pe cont propriu) se va aplica tuturor pasagerilor, indiferent de cetățenie, care vor traversa frontiera de stat a Irlandei pe sensul de intrare (pe cale aeriană sau maritimă) călătorind din sau tranzitînd țările restricționate.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , reguli , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.