Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 aprilie 2021, 12:30 Natura şi turismul views 3323
Spațiul aerian deasupra Siciliei, blocat
02 aprilie 2021, 12:30 Natura şi turismul views 3323

Spațiul aerian deasupra Siciliei, blocat

O nouă erupţie a vulcanului Etna, care a expulzat o coloană de cenuşă la o înălţime de 9 km, a determinat închiderea temporară a spaţiului aerian din jurul vulcanului, astfel încît zborurile au fost deviate spre aeroportul din Palermo, capitala Siciliei (sudul Italiei), au informat joi autorităţile.

"Compania care gestionează aeroportul din Catania a informat ca în urma activităţii eruptive a Etna, spaţiul aerian este deocamdată închis traficului. Prin urmare niciun zbor nu poate să aterizeze sau să decoleze", se arată pe site-ul aeroportului.

Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) a emis un avertisment pentru traficul aerian după ce Etna a intrat joi într-o nouă erupţie, cea de-a 17-a de la reluarea activităţii celui mai înalt vulcan din Europa la jumătatea lunii februarie.

Activitatea vulcanică în craterul de sud-est, care a început joi dimineaţă, a produs mici explozii care au format o limbă de lavă care se scurge pe valea Bove, din insula Sicilia precum şi o coloană înaltă de cenuşă.

Echipele de salvare au acordat ajutor unui grup de şapte tineri care doreau să viziteze vulcanul şi care au fost blocaţi de erupţie.

Potrivit INGV, astfel de episoade eruptive sînt un fenomen obişnuit al recentei reluări a activităţii vulcanului Etna.

Din 1977 şi pînă în prezent s-au produs sute de astfel de episoade, inclusiv suita excepţională de 66 de erupţii între ianuarie şi august 2000, şi seria de 50 între 2011 şi 2013.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vulcan , aeroport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2868 locuitori

Tănătari este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tănătari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Tănătari a fost menționat documentar în anul 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.