Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 iulie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 2771
Ultima săptămînă din iulie va fi caniculară
Foto: depositphotos.com
27 iulie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 2771

Ultima săptămînă din iulie va fi caniculară

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pînă la finele lunii iulie Cod galben de caniculă.

Potrivit meteorologilor, la sfîrşitul lunii, pînă la 1 august, ţara va fi cuprinsă de arşiţă, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge 35 grade Celsius.

În acest context, medicii atenţionează în special persoanele în vîrstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienţii cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pînză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare.

„Evitaţi deplasările în perioadele de vîrf ale caniculei (orele 11-18.00). Dacă este necesar să vă deplasaţi în afara locuinţei, este de preferat să o faceţi fie dimineaţa devreme, fie seara. Deplasaţi-vă pe la umbră şi evitaţi pe cît e posibil expunerea în plin soare, folosiţi îmbrăcăminte uşoară, subţire din ţesături naturale în culori deschise precum şi mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare). Este bine să aveţi la îndemînă lichide (apă)", indică SHS.

Conform meteorologilor, ploile ar putea reveni de joi, 29 iulie, preponderent în regiunea de nord a ţării.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

caldura , iulie , Cod Galben

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.