Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 iunie 2022, 10:15 Rîuri views 1816
Ecodava: Avem nevoie de o Strategie Națională pentru salvarea rîului Bîc
Foto: moldovenii.md
05 iunie 2022, 10:15 Rîuri views 1816

Ecodava: Avem nevoie de o Strategie Națională pentru salvarea rîului Bîc

Weekendul trecut, în Republica Moldova a fost marcată Ziua Mondială a Mediului, iar cu acest prilej fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA din Republica Moldova trage un semnal de alarmăm menționînd că este nevoie de o strategie națională pentru salvarea rîului Bîc.

„La ora actuală, avem mult de muncit în acest domeniu, dar și mai mult, avem nevoie de o viziune consilidată și acțiuni din partea Guvernului Republicii Moldova. Astfel, este nevoie de a consolida capacitățile financiare în domeniul finanțării proiectelor de eficiență energetică, inclusiv prin subsidii de stat, dar și alte proiecte comercial-economice”, se arată în mesajul celor de la Ecodava.

Cu alte cuvinte, ecologiștii spun că o problemă vitală pentru țara noastră rămîne a fi rîul Bîc, care se afl ăîntr-o situație deplorabilă.

„Acțiunile statului pe această problemă sînt practic inexistente. Avem nevoie de a adopta o Strategie de reabilitare și dezvoltare a rîului Bîc. Problema canalizării și scurgerilor ilegale în bazinele acvatice la fel trebuie să fie o prioritate pentru toți, astfel vom contribui la dezvoltarea unei societăți sănătoase în Moldova. Fiecare cetățean este responsabil de mediul înconjurător, de aceea de Ziua Mondială a Mediului considerăm că trebuie să ne responsabilizăm și să acționăm întregul an pentru a avea o modlovă curată și ecologică, și deci o Moldovă sănătoasă”, se mai arată în mesajul fundației pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecodava , declarație , strategie , salvarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1150 locuitori

Rediul Mare este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Rediul Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 228 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1150 de oameni. Satul Rediul Mare a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.