Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 august 2022, 13:30 Rîuri views 2252
Avertizarea hidrologică de scurgere scăzută a fost extinsă pînă la 15 august
Foto: publika.md
07 august 2022, 13:30 Rîuri views 2252

Avertizarea hidrologică de scurgere scăzută a fost extinsă pînă la 15 august

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru perioada de pînă la 15 august mai multe avertizări, inclusiv Cod Roşu de scurgere scăzută.

„În legătură cu lipsa precipitațiilor, precum și din cauza temperaturilor ridicate, în intervalul 5-15 august, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în rîurile Republicii Moldova se va menține scurgerea scăzută a apei (cu excepția unor afluenți de stînga ai Nistrului)”, indică SHS.

Conform sursei citate, aceasta va constitui: Cod Galben în fluviul Nistru – 35-50% din valorile medii multianuale lunare; Cod Portocaliu în rîul Prut – 15-30% din valorile medii multianuale lunară; Cod Portocaliu în râurile mici – 10-20% din valorile medii multianuale lunare; Cod Roşu pe unele rîuri mici – 0-10%.

În context, autoritățile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

În următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării se vor înregistra pînă la 35 de grade Celsius, fiind activ Codul Galben de caniculă.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
419 locuitori

Tomaiul Nou este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Veche și Tomaiul Nou. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 419 oameni. Satul Tomaiul Nou a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.