Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 iulie 2013, 11:30 Natura şi turismul views 6126
11 iulie 2013, 11:30 Natura şi turismul views 6126

În Moldova va fi creat primul Parc Naţional


Foto: moldovenii.md

Deputaţii au aprobat miercuri, 10 iulie, în prima lectură, modificarea Legii privind fondul ariilor naturale protejate de stat, care prevede crearea primului parc naţional din Republica Moldova - Parcul Naţional Orhei.

Drept arie pilot pentru acesta a fost selectată zona "Codrilor Orheiului". Parcul Național Orhei va avea o suprafață de peste 33 mii hectare și va cuprinde terenuri din raionul Orhei, Strășeni, Călărași și Criuleni.

Parcul va beneficia de un regim special de ocrotire şi conservare, pentru că pe teritoriul acestuia există specii de plante şi animale sălbatice, elemente şi formaţiuni cu valoare ecologică, ştiinţifică şi culturală deosebită.

Republica Moldova este unicul stat din Europa care nu are un parc național.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

natura , parc , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.