Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 septembrie 2011, 16:15 Diaspora moldovenească views 7359
23 septembrie 2011, 16:15 Diaspora moldovenească views 7359

Comunitatea moldovenilor din New York a sărbătorit Independența Moldovei

Sîmbătă 17 septembrie 2011, comunitatea moldovenilor din New York a sărbătorit "20 de ani de la Proclamarea Independenţei Republicii Moldova" şi Sărbătoarea Naţională ”Limba noastră”.

La manifestare au fost prezenți D-l Ambasador al Republicii Moldova la ONU Alexandru Cujba precum și personalități din diasporă.

Programul sărbătorii a cuprins: Expoziția pictorilor Ion Moraru (Maestru în Arte) şi Adrian Moraru, Profesor la Academia de Arte din Chișinău. Expoziția cu titlul "Din Colecţia Personală", a întrunit 20 de lucrări artistice. Ion Moraru a expus tablouri pictate special pentru acest eveniment. Ciclurile de lucrări expuse au inclus: "Plai natal","Măști Tradiționale", "Flori din Moldova", "Ritm Ornamental" ş.a. Adrian Moraru a expus lucrări din seria - "Afrodita", "Gratie I" & "Gratie II", "Muzica", "Lumini Nocturne", "Flori".

Cei prezenți la eveniment au avut parte de un recital de versuri din opera poetului Grigore Vieru, susținut de actriţele Silvia Pena şi Simona Popescu. Reușita sărbătorii s-a datorat şi virtuoșilor lăutari din Formația de muzica populară "Balada", conducător artistic Victor Ciubotaru.

Serata de neuitat s-a incheiat cu gustarea bucatelor tradiţionale, a vinului moldovenesc de prima calitate și cu o horă ca la moldoveni.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.