Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2014, 14:18 Diaspora moldovenească views 15177
Pliante pentru moldovenii care revin acasă
Foto: trm.md
17 aprilie 2014, 14:18 Diaspora moldovenească views 15177

Pliante pentru moldovenii care revin acasă

La toate puntele de trecere a frontierei, cetăţenii Republicii Moldova, care vin acasă pentru sărbătorile pascale vor primi pliante cu un mesaj de bun venit transmis din partea Guvernului. Pe verso, se conţin informaţii utile, inclusiv numere de telefon şi pagini web, clasificate pe tematici: deschiderea afacerii, piaţa muncii, asigurări medicale etc.

„Este un semn că ne bucurăm sincer de revenirea lor, de faptul că mențin legătura cu familia și mulțumiri că contribuie la dezvoltarea țării", a spus prim-ministrul Iurie Leancă, în debutul ședinței Guvernului.

Inițiativa aparține Biroului pentru relații cu diaspora (BRD) și este realizată în colaborare cu alte două instituții publice: Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră, care și-au propus să informeze cît mai mulți cetățeni din diasporă despre serviciile pentru aceștia în Republica Moldova.

„Astfel semnalăm dorința noastră de a construi poduri de legătură cu cei plecați, de a saluta revenirea lor acasă, de a le arăta că ne gîndim la ei, că vrem să-i ajutăm aducîndu-le la cunoștință cele mai importante servicii care există", afirmă șeful Biroului pentru relații cu diaspora,Victor Lutenco.

Conform datelor, în 2013, în perioada sărbătorilor de Paște în țară intră aproape 250 de mii de cetățeni moldoveni.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

guvern , frontiera , sarbatoare , Paste , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
943 locuitori

Brînzenii Noi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Brînzenii Vechi și Brînzenii Noi. Localitatea este situată la distanța de 36 km de orașul Telenești şi la 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 943 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.