Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2011, 14:47 Diaspora moldovenească views 5947
01 octombrie 2011, 14:47 Diaspora moldovenească views 5947

Tinerii moldoveni în vizită la Reprezentanţa Permanentă de la Strasbourg

Pe 24 septembrie 2011, în incinta misiunii diplomatice a Republicii Moldova de la Strasbourg,  s-a desfăşurat Ziua Integrării şi Orientării la Strasbourg, organizată de Reprezentanţa Permanentă la iniţiativa Asociaţiei “Jeunes Moldaves” din Franţa. La eveniment au participat peste 20 de persoane, printre care studenţii moldoveni din Strasbourg, Paris şi Metz.

Întîlnirea a servit o bună oportunitate, atît pentru membrii Reprezentanţei, cît şi diaspora moldovenească din Strasbourg, de a face cunoştinţă cu tinerii, care îşi fac studiile în Strasbourg şi alte oraşe franceze. Dna Tatiana Pîrvu, Ambasador, Reprezentant Permanent, a informat audienţa despre activitatea misiunii, a Consiliului Europei, priorităţile în cooperarea Republicii Moldova cu acest organism european, invitîndu-i pe cei prezenţi să participe activ în viaţa diasporei moldoveneşti de la Strasbourg.

La rîndul său, membrii Asociaţiei “Jeunes Moldaves”, au împărtăşit din propria experienţă de aflare în Franţa, au expus  avantajele şi detalii mai puţin cunoscute tinerilor din Moldova vizavi de sistemul de învăţămînt francez, precum şi informaţii utile în vederea facilitării integrării proaspeţilor studenţi în comunitatea franceză.

Acest eveniment a reconfirmat faptul că, misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, inclusiv  cea de la Strasbourg, pot şi trebuie să servească drept punte de legătură cu casa pentru tinerii aflaţi la studii peste hotare.

Sursa: strasbourg.mfa.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.