Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iulie 2014, 16:10 Diaspora moldovenească views 10217
Numărul de curse aeriene dintre Moldova și Israel va fi mărit
Foto: noi.md
24 iulie 2014, 16:10 Diaspora moldovenească views 10217

Numărul de curse aeriene dintre Moldova și Israel va fi mărit

Republica Moldova și Statul Israel se pronunță pentru sporirea numărului de curse aeriene între cele două state în contextul anulării regimului de vize de Israel pentru cetățenii moldoveni de la 1 august 2014, comunică NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii premierului Iurie Leancă cu delegația din Israel condusă de ministrul Turismului al acestui stat, Uzi Landau. Oficialii au mai discutat despre relaţiile moldo-israeliene, cooperarea în domeniul economic şi social, precum şi despre efectele eliminării de către Israel a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Iurie Leancă a declarat că Republica Moldova va intensifica relaţiile cu statul Israel. Părţile au vorbit despre necesitatea intensificării comerţului bilateral şi rolul, în acest sens, al comisiei interguvernamentale de profil.

Iurie Leancă a subliniat că relaţiile dintre Republica Moldova şi Statul Israel au fost întotdeauna prietenoase, ceea ce reprezintă o premisă excelentă pentru obţinerea unor beneficii reciproc avantajoase. Premierul a mulţumit statului israelian pentru decizia de a anula din 1 august curent regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni, dar şi pentru acordul interguvernamental prin care cetăţenii moldoveni pot munci legal în Israel. Potrivit şefului cabinetului de miniştri, abolirea vizelor va contribui și mai mult la aprofundarea relațiilor bilaterale, în primul rînd a celor interumane.

Oficialii au menţionat că odată cu ridicarea vizelor ar fi binevenită și intensificarea curselor aeriene între cele două țări.

La rîndul său, Uzi Landau a subliniat că relaţiile moldo-israeliene au un potenţial enorm nevalorificat.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Israel , Moldova , avion , zbor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.