Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 octombrie 2011, 10:01 Diaspora moldovenească views 6340
05 octombrie 2011, 10:01 Diaspora moldovenească views 6340

Comunicare on-line mai eficientă cu diaspora moldovenească

Acum comunicarea cu şi între diaspora moldovenească poate fi şi mai eficientă graţie unei noi opţiuni de înregistrare on-line, lansate pe paginile web a Misiunilor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova. Scopul acestui Modul este de a îmbunătăţi comunicarea şi de a consolida relaţiile între Diaspora şi a Diasporei cu ţara de origine – Republica Moldova.

Modulul pentru înregistrarea Diasporei on-line oferă posibilitatea Asociaţiilor Diasporei Moldoveneşti de a se înregistra on-line pe siturile web ale Misiunilor Diplomatice ale R.Moldova aflate în ţările străine, astfel oferind accesul cetăţenilor moldoveni de peste hotare la informaţii utile şi facilitînd crearea unei baze de date actualizate permanent ale Asociaţiilor Diasporei Moldoveneşti.

Înregistrarea on-line pe siturile Misiunilor Diplomatice va permite Asociaţiilor să primească în mod direct şi regulat diferite anunţuri publice din Moldova, de a crea un hyper link la siturile Asociaţiilor sau de a lăsa datele lor de contact.

Modulul de înregistrare este administrat în mod centralizat de MAEIE şi este integrat în siturile web ale tuturor Misiunilor Diplomatice ale R.Moldova peste hotare, lista cărora poate fi găsită pe pagina oficială a MAEIE.

Mai mult ca atît, siturile web ale Misiunilor Diplomatice R. Moldova conţin o secţiune întreaga special dedicată Diasporei care oferă informaţii ce ţin de legislaţia ţării gazde, serviciile consulare, regulamente reglementări administrative, schemele beneficii ale securităţii sociale, reglementarea investiţiilor/taxelor în Moldova, votarea peste hotare, programele de reîntoarcere în ţară, informaţii despre sănătatea publică şi migraţia ilegală, precum şi altă informaţie utilă pentru cei departe de ţara lor de baştină.

Opţiunile acestea au fost realizate în cadrul proiectului „Susţinerea implementării componentei de migraţie şi dezvoltare a Parteneriatului pentru mobilitate UE - Moldova”, finanţat de UE şi implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Misiunea în Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.