Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 august 2014, 11:28 Diaspora moldovenească views 10680
Moldovenii din Rusia vor putea să se pregătească de sine stătător de examenul pentru migranți
Foto: ntv.ru
14 august 2014, 11:28 Diaspora moldovenească views 10680

Moldovenii din Rusia vor putea să se pregătească de sine stătător de examenul pentru migranți

La Moscova au fost deschise 30 puncte pentru pregătirea individuală a lucrătorilor migranți. Camerele speciale unde migranţii se vor putea familiariza cu cursurile video la istoria Rusiei și elementele de bază ale legislaţiei, viziona filmele despre istoria Rusiei recomandate, precum și să încerce să citească literatura informativă îşi vor începe activitatea la centrele moscovite de testare pentru străini.

Astfel, străinii vor putea să se pregătească de sine stătător pentru examenul complex pentru migranți, pe care-l vor susţine la 1 septembrie.

Per total, în anul 2014, vor trebui să susţină testul aproximativ 3,5 milioane de  «gasterbaiteri».

În cadrul noilor puncte de pregătire individuală vor fi organizate biblioteci, precum şi instalate ecrane, unde vor putea fi vizionate materialele video recomandate.

Puncte similare urmează să fie deschise pe lîngă centrele diasporelor naționale din Мoscova.

Examenul pentru străini include patru părți: limba rusă și potențialul comunicativ ‒ migranţii trebuie să cunoască cel puțin 850 de cuvinte din vocabularul limbii ruse și să fie capabili să citească texte scurte; partea istorică de cunoaștere a principalelor momente și ale personalităților istoriei Rusiei; a treia și a patra părți sînt dedicate informației cu privire la legislația Federației Ruse în raport cu migranții și sistemul constituțional al Rusiei.

Migranţii care lucrează în cadrul Serviciului de locuinţe şi deservire comunalădar şi în comerț și deservire susţin testul deja de la 1 decembrie 2013.

Vă reamintim că de la 1 ianuarie 2015 în Rusia pentru ca un străin să obţină permisul de muncă va fi obligatorie susţinerea testului la limba rusă, elementele de bază ale legislaţiei și istoria FR. La începutul anului viitor vor intra în vigoare amendamentele la legea "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă".  Vor putea evita testarea cunoştinţelor doar persoanele cu dizabilități, adolescenţii sub 18 ani, bărbaţii ce au depăşit vîrsta de 65 de ani şi femeile de peste 60 ani, precum și participanții la programul de strămutare a compatrioților și studenți, care studiază la zi.

TESTUL poate fi vizualizat AICI (Foto).

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , Rusia , examen , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
196 locuitori

Logăneşti este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 42 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 196 de oameni. Prima atestare a satului Logăneşti de pe rîul Ichel datează din anul 1727.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.