Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 august 2014, 12:12 Diaspora moldovenească views 10704
Moldoveanul Daniel Vodă desemnat cel mai bun student de schimb în SUA
Foto: moldpres.md
15 august 2014, 12:12 Diaspora moldovenească views 10704

Moldoveanul Daniel Vodă desemnat cel mai bun student de schimb în SUA

Un tînăr din Republica Moldova a fost selectat ieri de către Departamentul de Stat american drept cel mai bun student de schimb în SUA, informează MOLDPRES.

În fiecare lună, acest titlu se conferă unui absolvent din străinătate care şi-a făcut o perioadă studiile în SUA. Astfel, pe parcursul unei luni, studentul ales apare pe site-ul internaţional al studenţilor de schimb pentru meritele sale în „consolidarea comunităţii de absolvenţi din Europa".

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, în această lună este vorba de Daniel Vodă, un tînăr din Republica Moldova, absolvent al Programului Transatlantic de vară al Institutului american pentru Tineri „Benjamin Franklin".

Tînărul din Moldova este apreciat de Biroul Afacerilor Culturale şi Educaţionale al Departamentului de Stat al SUA pentru faptul că a contribuit la înfiinţarea Institutului Tinerilor Ambasadori (Yasi), un program care adună peste 30 de elevi din diferite ţări cu scopul de a cunoaşte mai multe despre diplomaţie.

Totodată, el a fost remarcat şi pentru apariţiile sale frecvente la televizor unde îşi expune punctul de vedere privind diverse evenimente sociale şi politice din Moldova, dar şi pentru faptul că moderează un club de Dezbateri din cadrul Centrului American de Resurse al Ambasadei SUA în R. Moldova.

Daniel Vodă este un tînăr de 23 de ani din Chişinău, care a absolvit anul acesta Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii de Stat din Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

studenţi , moldovenii , SUA , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.