Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 august 2014, 14:14 Diaspora moldovenească views 9991
Tabăra de vară „DOR” invită copiii la odihnă
Foto: zdg.md
20 august 2014, 14:14 Diaspora moldovenească views 9991

Tabăra de vară „DOR” invită copiii la odihnă

Aproape o sută de copii din 12 ţări care provin din familii de moldoveni vor participa la cea de-a doua ediţie a taberei de vară „DOR". Biroul pentru relaţii cu diaspora anunţă că va lansa oficial tăbăra la 22 august.

Programul „DOR" va avea loc în perioada 21-27 august și are ca scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de baștină, prin activități practice.

Copiii vor participa la diverse ateliere în cadrul cărora vor cunoaște mai multe lucruri despre bucătăria tradițională, meșteșugărit, instrumente naționale etc. Vor fi organizate activități de grup, studierea istoriei şi limbii române.

Participanții la tabăra de vară provin din Italia, Portugalia, Grecia, România, Irlanda, Kazahstan, Canada, Spania, Ucraina, Marea Britanie, Irlanda și Republica Moldova.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , copii , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
88 locuitori

Odobeşti este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Odobeşti a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.