Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 octombrie 2011, 11:59 Diaspora moldovenească views 7388
06 octombrie 2011, 11:59 Diaspora moldovenească views 7388

Tradiţiile moldoveneşti promovate în Estonia

Muzica şi dansurile moldoveneşti au fost atracţia zilei de 1 octombrie în oraşele Rakvere şi Someru din Estonia. 45 de membri ai diasporei noastre, colectivul Ambasadei R. Moldova şi tineri care studiază în Estonia au efectuat o vizită în cele două oraşe, mergînd la centrele culturale şi de tineret locale, cascada Jagala, la monumentele naturale şi de arhitectură, primăriile localităţilor, etc.

Pe finalul excursiei, comunitatea moldovenilor a oferit un concert pe cinste, cu muzică şi dansuri tradiţionale, în tandem cu trupele locale. De asemenea, locuitorii celor două oraşe estoniene au degustat bucate şi vinuri moldoveneşti. Evenimentul s-a desfăşurat cu susţinerea diasporei moldoveneşti, Ministerului Culturii al Estoniei, Primarului de Someru, Peep Vasiljev, Guvernatorului Laane-Virumaa, Einar Vallbaum, şi Ambasadei R. Moldova în această ţară.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.