Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 septembrie 2014, 15:22 Diaspora moldovenească views 9146
Moldovenii din sudul Cehiei vor beneficia de ajutor concret din partea consulului onorific
Foto: mfa.gov.md
23 septembrie 2014, 15:22 Diaspora moldovenească views 9146

Moldovenii din sudul Cehiei vor beneficia de ajutor concret din partea consulului onorific

Consulatul Onorific al Republicii Moldova din Brno își va deschide oficial ușile în luna octombrie și va avea drept scop consolidarea relațiilor politice, economice și culturale dintre regiunea Moraviei de Sud și Republica Moldova, promovarea contractelor comerciale și de producție reciproc avantajoase, oferirea unui ajutor concret comunității moldovenilor care se află acum în sudul Republicii Cehe, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Cehă.

Totodată, se menționează că serviciile consulare standard se vor oferi în continuare în cadrul Ambasadei din Praga, iar periodic lucrătorii ambasadei se vor deplasa la Brno, pentru a acorda sprijinul necesar în demararea muncii efective a nouluiConsulat Onorific al țării noastre.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Cehia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.