Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 octombrie 2014, 10:46 Diaspora moldovenească views 9892
Moldovenii din Italia vor beneficia de un nou serviciu de transferuri băneşti
Foto: trm.md
21 octombrie 2014, 10:46 Diaspora moldovenească views 9892

Moldovenii din Italia vor beneficia de un nou serviciu de transferuri băneşti

De la aplicarea, din 6 octombrie curent, a serviciului de transferuri băneşti între Poşta Moldovei şi Poşta Italiană, moldovenii aflaţi la muncă în Italia au transmis acasă peste 44 mii de euro, potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC). Serviciul a fost lansat oficial la 20 octombrie.

Pentru a solicita acest serviciu, persoana se poate deplasa la oricare din cele 9000 de oficii ale Poștei Italiene. Suma transferată va putea fi ridicată de rude în Moldova, în euro sau în lei moldovenești, la cele 1148 de oficii poștale, în decurs de 48 de ore din momentul efectuării transferului. Suma comisionului este de doar 5 euro pentru o sumă de pînă la o mie de euro.

Urmează ca astfel de servicii să fie lansate în raport cu Spania și Portugalia, unde, de asemenea, muncesc mulți cetățeni moldoveni.

Datele Băncii Naționale a Moldovei (BNM) arată că, pe parcursul anului trecut, moldovenii aflați în Italia au transmis acasă pe cale legală aproape 140 milioane de euro.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.