Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 octombrie 2014, 15:03 Diaspora moldovenească views 9632
Moldovenii aleg să se stabilească în  Polonia
Foto: travelwiz.ro
22 octombrie 2014, 15:03 Diaspora moldovenească views 9632

Moldovenii aleg să se stabilească în Polonia

Cele mai multe permise de şedere pentru moldovenii care se află în ţările din UE au fost eliberate anul trecut de Polonia (6700), Italia (6100) şi România (1900), informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al biroului de statistică al Uniunii Europene, majoritatea permiselor de şedere eliberate în Polonia pentru moldoveni au fost în scop de muncă, în Italia – pentru reîntregirea familiei, iar în România – în scop de studii.

Permisul de ședere reprezintă orice autorizație valabilă pentru cel puțin trei luni emis de către autoritățile unui stat membru al UE pentru un cetățean non-UE, oferindu-i dreptul de a rămîne în mod legal pe teritoriul său.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Polonia , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori. Satul a fost înființat în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.