Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 octombrie 2014, 12:19 Diaspora moldovenească views 10177
Moldovenii din Toscana vor fi consultaţi de medici din Moldova
Foto: trm.md
24 octombrie 2014, 12:19 Diaspora moldovenească views 10177

Moldovenii din Toscana vor fi consultaţi de medici din Moldova

Cetăţenii moldoveni din regiunea Toscana, Italia, vor avea posibilitatea să fie consultaţi gratuit de un grup de zece medici din Republica Moldova, în perioada 24-25 octombrie.

Acțiunea are loc în cadrul proiectului social pentru protecţia sănătăţii migranţilor din Italia "Sănătatea ta — viitorul tău", inițiat de Asociaţia culturală "Fraternita Mondiale"din orașul Florenţa, Italia, Biroul de Relații cu Diaspora (BRD) și o clinică din Chișinău.

Pacienții vor putea verifica starea sănătăţii la următorii medici: terapeut, cardiolog, ginecolog, urolog, dermatolog, neurolog, oftalmolog, psiholog, imagist (cu examinare ultrasonografică), dar şi efectua teste şi analize de laborator.

Pentru aceasta, ei se vor înregistra din timp, după ce vor completa o anchetă. După procesarea anchetelor, aceștia vor fi anunțați despre data și ora la care au fost programați pentru examenul medical.

"Migranții sunt primele persoane care se expun riscului de a se îmbolnăvi. Dialogul cu ei va permite să identificăm factorii de risc ai stării de sănătate, să propunem soluții cu scop de profilaxie și menținere cît mai mult posibil, la un nivel acceptabil stării lor de sănătate", a menționat Valeriu Oglindă, directorul clinicii "Sancos".

Centrul medical mobil va fi organizat la sediul Asociaţiei "Fraternita Mondiale" din Florenţa, str. Generale Carlo Alberto,15, cu scopul de a sprijini migranţii în dificultate și pentru a preveni situaţiile critice de sănătate.

Potrivit BRD, sîmbătă, 25 octombrie, reprezentanți ai Consulatului General al Republicii Moldova de la Milano vor presta servicii consulare în cadrul evenimentului, între orele 08.30 - 13.00. Iar, pe 26 octombrie, la sfîrșitul proiectului, va fi organizat un concert artistic cu participarea formației „Catharsis".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Italia , medicina , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.