Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2014, 10:50 Diaspora moldovenească views 10437
Grecia le acordă cetăţenie celor care cumpără proprietăți
Foto: informing.ru
05 noiembrie 2014, 10:50 Diaspora moldovenească views 10437

Grecia le acordă cetăţenie celor care cumpără proprietăți

Investitorii străini, care au investit în Grecia în domeniul imobiliar mai mult de 250 de mii de euro, pot conta că peste șapte ani vor obține cetățenia Greciei. Pentru aceasta, guvernul a elaborat un nou proiect de lege.

Programe similare există în Spania, Malta și Portugalia.

Pînă la aprobarea și intrarea în vigoare a proiectului de lege menționat, achiziționarea de locuințe în Grecia oferă doar posibilitatea obținerii permisului de ședere elen pentru o perioadă de 5 ani.

Autoritățile elene spun că prin introducerea de noi norme se mizează pe investitori bogați, în primul rînd din Rusia și China.

În ultimele patru luni, 436 de străini (care achițizițâionează proprietăți grecești) au aplicat pentru un permis de ședere, dintre care; cetățeni din Rusia (185), China (119) și din Egipt (33 de persoane).

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

cetatenie , Grecia , diaspora , investiţii

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
445 locuitori

Ştiubeieni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 445 de locuitori. Satul Știubeieni a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.