Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 decembrie 2014, 14:55 Diaspora moldovenească views 17155
MAEIE: Partea rusă nu a fost în stare să prezinte baza legală pentru «Amnistierea temporară a moldovenilor» (VIDEO)
Foto: viza.md
19 decembrie 2014, 14:55 Diaspora moldovenească views 17155

MAEIE: Partea rusă nu a fost în stare să prezinte baza legală pentru «Amnistierea temporară a moldovenilor» (VIDEO)

Recent (17.12.2014), la Chişinău, au avut loc consultări moldo-ruse în domeniul consular la nivel de şefi de servicii consulare din cadrul Ministerelor Afacerilor Externe din cele două state.

Conform informațiilor publicate de MAEIE, în cadrul consultărilor au fost examinate aspecte importante ale cooperării bilaterale în domeniul consular, punctîndu-se asupra problematicii protejării drepturilor şi intereselor cetăţenilor pe teritoriul ambelor state. Totodată, au fost discutate aspectele ce ţin de necesitatea sporirii informării cetăţenilor despre legislaţia naţională privind regimul de şedere pe teritoriile celor două țări.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit decizia Serviciului Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse prin care a fost modificat mecanismul de ieşire/intrare pe teritoriul Rusiei a cetăţenilor Republicii Moldova care au depăşit termenul de aflare pe teritoriul statului respectiv stabilit de legislaţia rusă.

Delegaţia moldovenească a atras atenţia că o asemenea decizie a creat doar confuzie şi nu a contribuit în niciun fel la soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii moldoveni aflaţi temporar în Federaţia Rusă.

După cum menționează MAEIE, «Nici de această dată partea rusă nu a fost în stare să prezinte baza legală pentru această decizie».

Portalul VIZA.md reamintește că conform informațiilor publicate de Serviciului Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse «În luna noiembrie a acestui an mai mult de 4.000 de moldoveni, care au încălcat mai devreme regulile de ședere în Rusia, au profitat de dreptul lor de a se repatria fără a avea restricții ulterioare de intrare în Federația Rusă.

Orice cetățean al Republicii Moldova, indiferent de încălcarea pe care a săvîrșit-o (administrativă sau migrațională) poate beneficia de o amnistiere temporară, dacă a părăsit teritoriul Federației Ruse începînd cu 5 noiembrie 2014 și pînă la 30 noiembrie 2014 inclusiv. Această categorie de cetățeni se poate întoarce înapoi în Rusia din data de 1 decembrie 2014. Decizia SFM este pusă în aplicare pentru toți cetățenii Republicii Moldova care au încălcări, spre exemplu: nu s-au pus la evidență migrațională în termen de șapte zile lucrătoare; nu și-au procurat patentă, ori nu au achitat-o în termen; nu și-au perfectat permisul de muncă; sau și-au perfectat acte ilegale; ori nu au părăsit la timp teritoriul FR.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , migratie , Rusia , diaspora

Comentarii

 (2)
  • #2 apk Răspunde Citează selecţia
    К Штатам, или там, к Франции аналогичных вопросов нет? Так и Россия точно такая же ЧУЖАЯ для Тудоров страна со своим законодательством. А то привыкли, чуть жрать не стало - Чемодан - Вокзал - Россия.
  • #1 Tudor Răspunde Citează selecţia
    )))) Ну, кто до сих пор не верил в то что эту фишку с амнистией Москва придумала лишь с целью заманить молдован чтобы могли здесь голосовать за Додона. Блин , тоже мне умники сидят там , в Москве . как будто человек не мог приехать , голосовать за кого хочеть или вообще не голосовать . Что , на обратную дорогу ему нужно предьвить бюлетень с визой Додона вместо пропуска ? А вот задержки , волокита , возвращение людей обратно люди воспринимают по другому и однозначно - нас не пускают обратнозначит Москва мстит так как Молдова проголосовала не так как надо .
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.