Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 ianuarie 2015, 15:02 Diaspora moldovenească views 10934
O aeronava cu pasageri, interceptata de fortele aeriene italiene
Foto: stirileprotv.ro
30 ianuarie 2015, 15:02 Diaspora moldovenească views 10934

O aeronava cu pasageri, interceptata de fortele aeriene italiene

Fortele aeriene italiene au trimis, miercuri, doua avioane de vanatoare pentru interceptarea unei aeronave de pasageri, scrie publicatia Il Messaggero, citata de Mediafax.

Zgomotul provocat de aparatele supersonice militare au starnit panica in nordul Italiei, unde localnicii au crezut ca este cutremur. Doua avioane de vanatoare au interceptat aeronava de pasageri care zbura din Turcia spre Elvetia.

Echipajul nu reusea, din cauze tehnice, sa ia legatura cu autoritatile aeronautice italiene, astfel ca a fost declansata o alerta antiterorista.

Insa zgomotul specific generat in momentul in care cele doua avioane militare au depasit bariera sonica a starnit panica la sol.
Numeroase persoane din localitati situate in regiunile Toscana si Emilia Romagna au crezut ca este cutremur, mai ales ca, din cauza norilor, nu se vedea niciun avion.

La o scoala din Scarperia, situata in apropiere de Florenta, s-a declansat alerta de cutremur si au fost initiate procedurile de evacuare.

"Toate geamurile casei trepidau", a declarat o femeie din satul Figline Valdarno, citata de site-ul BlitzQuotidiano.it. De frica, femeia a chemat pompierii.

La serviciul de urgenta au fost primite sute de apeluri care indicau un zgomot puternic si trepidatii.

"A fost un zgomot foarte puternic, ca o explozie, dupa care totul trepida", a povestit o femeie din localitatea La Rufina.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

avion , Italia , forţe aeriene

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.