Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 februarie 2015, 10:10 Diaspora moldovenească views 9510
Aproximativ 40% dintre italieni vor ieșirea țării lor din zona euro
Foto: spectator.co.uk
01 februarie 2015, 10:10 Diaspora moldovenească views 9510

Aproximativ 40% dintre italieni vor ieșirea țării lor din zona euro

Aproximativ 40% dintre locuitorii Italiei sunt de părere că țara lor trebuie să iasă din zona euro, potrivit unui raportul al Institutului de cercetări politice, economice și sociale Eurispes, dat publicității vineri și citat de agenția de presă Tass.

În document se precizează că la începutul lui 2014 procentul italienilor dezamăgiți de moneda comună era de 25,7%.

În același timp, peste jumătate dintre așa-zișii eurosceptici ai Italiei sunt convinși că tocmai adoptarea euro și renunțarea la moneda națională constituie principale cauze ale slăbirii economiei țării lor.

Acest din urmă aspect își găsește oglindire, potrivit concluziilor raportului, în alți câțiva indicatori statistici. Astfel, aproape jumătate dintre italienii care au participat la sondajul Eurispes (45,4%) și-au exprimat dorința de a pleca peste hotare în căutarea unui loc de muncă, de două ori mai mulți ca în 2013.

Credite pentru achiziția unui autoturism au contractate 62,4% dintre respondenți, pentru aparate electrocasnice — 60,4%, pentru calculatoare sau telefoane mobile — 50,3%.

De asemenea, 71,5% dintre italieni sunt de părere că în ultimul an s-a redus substanțial capacitatea lor de cumpărare, iar 65% dintre cei intervievați se tem că nu vor putea să-și întrețină familia. Potrivit datelor Eurispes, 28% dintre italienii aflați în câmpul muncii solicită sprijin de la părinți și rude.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

Italia , sondaj , zona euro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.