Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 februarie 2015, 14:46 Diaspora moldovenească views 9244
Un nou colţişor al Moldovei în Portugalia (FOTO)
26 februarie 2015, 14:46 Diaspora moldovenească views 9244

Un nou colţişor al Moldovei în Portugalia (FOTO)

„Casa Mamă" – așa s-a numit colțișorul amenajat de moldovenii din Portugalia la cea de-a VI-a ediţie a festivalului "Cores, sons, sabores e saberes" (trad. "Culori, sunete, arome și cunoștințe"), desfășurat la Barreiro, care reprezintă un eveniment intercultural cu participarea diverselor asociaţii de imigranţi.

Republica Moldova a fost prezentată de asociaţia "Mioriţa", care a improvizat o „casă mare" împodobită în stil tradiţional. A fost prezentată și o expoziţie de carte, mai mult decît atît oaspeţii au avut posibilitatea să guste și din bucatele tradiționale moldoveneşti. Membrii asociaţiei au primit în dar din partea Camerei Municipale fotografii, realizate de Сlubul Artiştilor Fotografi din localitate.

Municipiul Barreiro este regiunea în care fenomenul multiculturalităţii cunoaşte o dezvoltare dinamică, bucurându-se de sprijinul permanent şi consistent al autorităţilor locale. La eveniment au participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, şi Carlos Humberto de Carvalho, preşedintele Camerei Municipale Barreiro.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

tradiții , Portugalia , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
147 locuitori

Țapoc este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Țapoc a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.